Låt en rörläggare fixa rören i sommarstugan

Posted by on


VVS och rör i badrumDet är lätt att vilja fixa så mycket som möjligt i sommarstugan på egen hand. Förutom att du sparar in pengar, så är det ju en utmaning. Så svårt kan det väl inte vara, eller hur? Men det kan bli riktigt dyrt att laga rör och ledningar på egen hand, särskilt när vatten är involverat. Låt rörläggaren fixa alla rör i sommarstugan för bästa resultat.

Sommarstugan
Bland det roliga med en sommarstuga är att du har ett hus som du får arbeta med på egen hand eller med vvs företag stockholm. Det är stor skillnad på en sommarstuga och den riktiga bostaden. Där vill du vara säker på att både el och avlopp verkligen fungerar. Då är det självklart att ringa rörmokaren eller rörläggaren. Du har kanske rent av numret sparat i dina kontakter på mobilen. Men en gammal sommarstuga eller en liten attefallare är ju inte riktigt samma sak. Det verkar ju enkelt att åtgärda problemet. Förutom att våra fritidshus ofta också är förlagda i en annan kommun. Du måste hitta nya hantverkare som kan hjälpa dig. Vanligtvis är vi ju också i sommarstugan sommartid, och då är alla hantverkare uppbokade eller på semester. Problemet är att försäkringen inte kommer att gälla om det inte är fackmannamässigt utfört. Därför är det klokt att redan under vintern börja planera för fritidshuset och boka rörläggare i god tid.

Boka rörläggare i tid
Det finns få yrken som gör dig så efterfrågad som om du arbetar som hantverkare. Hela samhället stannar när inte elektriker, rörläggare och snickare gör sitt jobb med golvvärme och isolering. Detsamma gäller byggen och även hem och sommarstugor. Har du problem med avloppet kan du behöva stänga av allt vatten. Kanske inte använda toalett och dusch på en vecka. Behöva hämta vatten för att brygga kaffe, diska och koka pasta. När ett problem uppstår vill du ha hjälp nu. Och hantverkaren har inte tid förrän nästa vecka. För att minimera vattenproblem är det klokt att låta en rörläggare komma och titta på rören. Det gäller särskilt om du har en gammal sommarstuga som haft samma rör under lång tid. När det väl uppstår problem kommer ni att märka det. Därför är det klokt att boka en rörläggare i tid. Helst redan under vintern så att du har en tid i april eller maj. Kontrollera rören i god tid så att du samtidigt hinner boka tid för att åtgärda problemen.

Lägga in nya rör
Om du behöver byta rör eller om du håller på att bygga nytt måste du anlita en rörläggare att lägga in rören. Förutom att det blir bättre ur en praktisk synvinkel, så gäller alltså försäkringen bara om det är fackmannamässigt gjort. Även om det bara är sommarstugan så bör du alltid låta en utbildad rörläggare, elektriker eller annan hantverkare göra jobbet.